top of page

Hos The Coffee Lovers går vi op i kvalitet, økologi og kundeoplevelser. Derfor serverer vi kun det bedste til vores kunder.

Kaffen fra El Palto er en dyb og fyldig kaffe, proppet med smag! Den har en intens smag af kakaonibs, kombineret med noter af fed og sød karamel. Disse smagsnoter bliver balanceret af en dyb og frisk smag af mørke bær.

Ziggy fra ØNSK siger “Jeg er vild med at brygge kaffen fra El Palto på min espressomaskine derhjemme. Om morgenen skal jeg have en ren espresso, som er intens men også lidt frisk og livlig. Hen på eftermiddagen foretrækker jeg en latte eller cortado, og sammen med mælken bliver El Palto-kaffen behagelig og dejlig sød som cremet karamel”

Kaffen er dyrket dybt inde i Amazonas regnskov i den lille flække El Palto. Her dyrker Carmen og Edis Herrera, sammen med 110 andre gårde i kooperativet Jumarp, denne økologisk kaffe i skyggen af regnskoven. Sammen er de i stand til at dyrke kaffe af høj kvalitet og igennem kooperativet starter de løbende nye udviklingsprojekter hvor de blandet andet investerer i nye sorter, tørreanlæg og skyggetræer der opsuger CO2 fra atmosfæren.

El Palto

Land, regionPeru, El Palto, Cajamarca.

Højde1.400 m.o.h.

BehandlingVasket, hævede senge

SorterArabica (Castillo, Catimor, Bourbon, Marsellesa)

RisteprofilMørkristet

Historien bag

Vi befinder os i Peru, midt i Amazonas regnskov, mange kilometer fra en asfalteret vej, omgivet af høje bjerge og eksotiske planter. Vi er kommet til en lille flække gemt mellem de store bjerge; El Palto - som betyder ‘avokadoen’. Vi skal besøge Carmen og Edis Herrera, der udover at eje den lille økologiske kaffegård El Mirador, også har El Paltos eneste “restaurant” hvor Edis hver aften byder på Peruvianske specialiteter til de besøgende i El Palto. På deres gård vogter hunden Rocky, og vi bliver taget på en vandretur gennem kaffetræerne i deres 9 hektar store gård. Denne kaffe fra El Palto er produceret af Carmen og Edis og deres 110 naboer i El Palto, som er gået sammen i kooperativet Jumarp. På den måde kan de tilbyde noget af det bedste vi har smagt fra Peru, dyrket i skyggen af Amazonas regnskov.

 

Regnskovskaffe

På trods af navnet “avokoadoen, så lever og ånder byen El Palto for kaffe, og der ligger hundredvis af små kaffegårde på de stejle bjergsider. Dog er avokadoen ikke helt forkert. Kaffen i El Palto er nemlig dyrket i skyggen af Amazonas regnskov, hvor utallige avokadotræer giver skygge til de mindre kaffetræer. Kaffe dyrket i regnskoven er fantastisk, da træerne beskytter det eksotiske dyre- og planteliv, samt giver kaffebønderne ekstra indtægt fra netop avokadoer og andre frugter.

El-palto-packshot-moerkristet-skraa-2022.png
tcl4web.jpg
ØNSK 
EL PALTO
Certified-B-Corp-logo-768x768.png
bottom of page